f button instagram 1 youtube ym

Ανάπλαση του Φαληρικού Όρμου & δημιουργία Μητροπολιτικού Πάρκου - Συμμετοχικός Σχεδιασμός Εργαστήρια Διαβούλευσης 3, 4 & 5 Απριλίου 2023

diagonismos

Η Περιφέρεια Αττικής και η Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης των Προγραμμάτων «Περιβάλλον και Κλιματική Αλλαγή» και «Πολιτική Προστασία» του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων στο πλαίσιο της υλοποίησης του έργου «Ανάπλαση του Φαληρικού Όρμου και Δημιουργία Μητροπολιτικού Πάρκου» που χρηματοδοτείται με πόρους της Ευρωπαϊκής Ένωσης ύψους 365Μ€, διοργανώνουν θεματικά Εργαστήρια Διαβούλευσης:

Η συμβολή των πολιτών και συναφών Οργανισμών και Φορέων στη διαβούλευση, αποτελεί μια κρίσιμη συνιστώσα για το έργο της αστικής αναζωογόνησης και της περιβαλλοντικής αποκατάστασης, καθώς προτάσσει τη σημασία του συμμετοχικού σχεδιασμού, της συν-δημιουργίας και συν-ανάπτυξης και επιδιώκει, πέρα από την ενημέρωση, την ανταλλαγή ιδεών, την έκφραση αναγκών, θέσεων και προσεγγίσεων και την ανάπτυξη ενός κοινού οράματος για την ανάπλαση του Φαληρικού Όρμου και της ευρύτερης περιοχής.

Το έργο περιλαμβάνει δράσεις που αφορούν στην ανάπτυξη δημόσιων χώρων, στην δημιουργία χώρων πρασίνου και εγκαταστάσεων αναψυχής και στην εφαρμογή ενός στρατηγικού σχεδίου με βάση τις αρχές του Bauhaus, της προσέγγισης δηλαδή που εστιάζει στην διασφάλιση της απρόσκοπτης και αρμονικής συνέχειας της πόλης, στη βέλτιστη σύνδεση της παράκτιας ζώνης με το υπερτοπικό δίκτυο, αλλά και στην λειτουργική και αισθητική σύνδεση της παραλιακής ζώνης του Φαληρικού Όρμου με το πάρκο του Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας, την Καστέλα και τον Πειραιά. Ένα έργο προσβάσιμο μέσω της ανάπτυξης ήπιων διαδρομών μεταφοράς, αισθητικά καλαίσθητο που χωροθετεί τις κεντρικές λειτουργίες της πόλης στο θαλάσσιο μέτωπο, ένα έργο βιώσιμο που βελτιώνει την ποιότητα ζωής των πολιτών και μετριάζει τις επιπτώσεις από την κλιματική αλλαγή.

Αν θέλετε να παρακολουθήσετε τα Εργαστήρια πατήστε το link:

https://us02web.zoom.us/j/85446072350?pwd=c3BuWEduQVFFcURUN2dENk5wMWw1dz09

To link ισχύει και για τις 3 ημέρες.

 

Λήξη ισχύος Πρόσκλησης "Ολοκληρωμένη Διαχείριση Δικτύων Ύδρευσης, 14.6ii.30.17 19, Α/Α ΟΠΣ 6659"

diagonismos

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε πως σύμφωνα με την 1η τροποποίηση της Πρόσκλησης "Ολοκληρωμένη Διαχείριση Δικτύων Ύδρευσης, 14.6ii.30.17 19, Α/Α ΟΠΣ 6659", από 31/01/2023 δεν είναι πλέον σε ισχύ. 

 

14η Πανελλήνια Σύνοδος ΦοΔΣΑ

Με επιτυχία και μαζική συμμετοχή πραγματοποιήθηκε η 14η Πανελλήνια Σύνοδος των Φορέων Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων στην πόλη της Αλεξανδρούπολης, στις 30 Ιουνίου, 1 & 2 Ιουλίου 2022.

Η 14η Σύνοδος συνδιοργανώθηκε με τον Φορέα Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης, ΔΙΑΑΜΑΘ ΑΑΕ και την συμμετοχή της Γενικής Διεύθυνσης Περιφερειακής Πολιτικής της Ευρωπαϊκής Επιτροπής (DG REGIO), της Joint Assistance to Support Projects in European Regions (JASPERS), της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης και του Δήμου Αλεξανδρούπολης, ενώ τελούσε υπό την αιγίδα του Υπουργείου Περιβάλλοντος & Ενέργειας, της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ) και του Ελληνικού Οργανισμού Ανακύκλωσης (ΕΟΑΝ).

Η 14η Σύνοδος με τίτλο: «Ανάκτηση & Ανακύκλωση: Η Ελλάδα μοντέλο διαχείρισης απορριμμάτων», είχε ως κύριο θέμα την προώθηση της ολοκληρωμένης διαχείρισης των στερεών αποβλήτων, όπως καθορίσθηκε με το νέο ΕΣΔΑ και την πρόσφατη νομοθεσία καθώς και την αξιοποίηση των χρηματοδοτικών εργαλείων την νέα προγραμματική περίοδο 2021 – 2027.

Μπορείτε να παρακολουθήσετε τις εργασίες της Συνόδου σε βίντεο εδώ

Νέος Οριστικός Πίνακας Κατάταξης Αξιολογημένων Προτάσεων στην Πρόσκληση 10.4c.15.1.2-3 (ΟΠΣ 2451)

diagonismos

Μπορείτε να βρείτε τον νέο Οριστικό Πίνακα Κατάταξης Αξιολογημένων Προτάσεων στην Πρόσκληση με τίτλο "Ενεργειακή Αναβάθμιση Δημόσιων Κτιρίων - Δράσεις Ενεργειακής Αναβάθμισης και Εξοικονόμησης Ενέργειας (ΕΞΕ) και Αξιοποίησης Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (ΑΠΕ) σε Αθλητικές Εγκαταστάσεις" (10.4c.15.1.2-3, ΟΠΣ 2451), όπως διαμορφώθηκε μετά την εξέταση των ενστάσεων, εδώ

Παρουσίαση ενημερωτικής εκδήλωσης για τη νέα δράση του ΕΠ-ΥΜΕΠΕΡΑΑ «Ενεργειακή αναβάθμιση πανεπιστημίων» την Τετάρτη 10 Απριλίου 2019 στα Ιωάννινα

diagonismos

Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία η ενημερωτική εκδήλωση για τη νέα δράση του ΕΠ-ΥΜΕΠΕΡΑΑ «Ενεργειακή αναβάθμιση Πανεπιστημίων» η οποία πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη, 10 Απριλίου 2019 στο Διεθνές Κέντρο Ελληνικής Παιδείας-Παράδοσης και Επαγγελματικής Εκπαίδευσης (ΔΙ.ΚΕ.Π.Π.Ε.Ε.) «Σταύρος Νιάρχος» στην Πανεπιστημιούπολη Ιωαννίνων.

Μπορείτε να δείτε την παρουσιάση της εκδήλωσης εδώ.  

Ενημερωτική Εκδήλωση δράσεων και έργων του ΕΠ-ΥΜΕΠΕΡΑΑ στην Περιφέρεια Κρήτης την Τετάρτη 17 Απριλίου 2019 στο Ηράκλειο

diagonismos

Στα πλαίσια προβολής δράσεων και έργων του ΕΠ-ΥΜΕΠΕΡΑΑ στην Περιφέρεια Κρήτης, έχει προγραμματιστεί ενημερωτική εκδήλωση την Τετάρτη, 17/04/2019 στο ξενοδοχείο CAPSIS ASTORIA HERAKLION  (Πλ. Ελευθερίας 11, ΤΚ 71201) στο Ηράκλειο Κρήτης

Την Πρόσκληση της εν λόγω εκδήλωσης μπορείτε να δείτε εδώ και την Ημερήσια Διάταξη εδώ

Ενημερωτική Εκδήλωση για τη νέα δράση του ΕΠ-ΥΜΕΠΕΡΑΑ «Ενεργειακή αναβάθμιση πανεπιστημίων» την Πέμπτη, 18 Απριλίου 2019 στα Χανιά

diagonismos

Ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας και ο Υφυπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης διοργανώνουν ενημερωτική εκδήλωση για τη νέα δράση του ΕΠ-ΥΜΕΠΕΡΑΑ «Ενεργειακή αναβάθμιση πανεπιστημίων».

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη, 18 Απριλίου 2019 και ώρες από 11:00 π.μ. μέχρι 14:00 μ.μ. στο στην Αίθουσα Συνεδριάσεων Συγκλήτου, Κτίριο Επιστημών στην Πολυτεχνειούπολη Χανίων.

Στην εκδήλωση θα γίνει ανοιχτή παρουσίαση της δράσης και της σχετικής πρόσκλησης και θα ακολουθήσει συζήτηση με τους ενδιαφερόμενους προς επίλυση αποριών για την υποβολή προτάσεων.

Μπορείτε να δείτε την πρόσκληση εδώ

 

Ενημερωτική Εκδήλωση για τη νέα δράση του ΕΠ-ΥΜΕΠΕΡΑΑ «Ενεργειακή αναβάθμιση πανεπιστημίων» την Τετάρτη 10 Απριλίου 2019 στα Ιωάννινα

diagonismos

Η Ειδική Γραμματέας ΕΤΠΑ & ΤΣ του Υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης διοργανώνει ενημερωτική εκδήλωση για τη νέα δράση του ΕΠ-ΥΜΕΠΕΡΑΑ «Ενεργειακή αναβάθμιση πανεπιστημίων».

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 10 Απριλίου 2019 και ώρες από 11:00 π.μ. μέχρι 14:00 μ.μ. στο Διεθνές Κέντρο Ελληνικής Παιδείας-Παράδοσης και Επαγγελματικής Εκπαίδευσης (ΔΙ.ΚΕ.Π.Π.Ε.Ε.) «Σταύρος Νιάρχος» στην Πανεπιστημιούπολη Ιωαννίνων.

Στην εκδήλωση θα γίνει ανοιχτή παρουσίαση της δράσης και της σχετικής πρόσκλησης και θα ακολουθήσει συζήτηση με τους ενδιαφερόμενους προς επίλυση αποριών για την υποβολή προτάσεων.

Μπορείτε να δείτε την πρόσκληση εδώ

 

Παρουσίαση ενημερωτικής εκδήλωσης για τη νέα δράση του ΕΠ-ΥΜΕΠΕΡΑΑ «Ενεργειακή αναβάθμιση πανεπιστημίων» την Παρασκευή 29 Μαρτίου 2019 στην Ξάνθη

diagonismos

Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία η ενημερωτική εκδήλωση για τη νέα δράση του ΕΠ-ΥΜΕΠΕΡΑΑ «Ενεργειακή αναβάθμιση Πανεπιστημίων» η οποία πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2019 στην αίθουσα του Πολιτιστικού Συλλόγου «ΘΑΜΥΡΙΣ» στην Ξάνθη.

Μπορείτε να δείτε την παρουσιάση της εκδήλωσης εδώ.  

Παρουσιάσεις ενημερωτικής εκδήλωσης δράσεων και έργων του ΕΠ-ΥΜΕΠΕΡΑΑ στην Περιφέρεια Πελοποννήσου

diagonismos

Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία η εκδήλωση για τις δράσεις και τα έργα του ΕΠ ΥΜΕΠΕΡΑΑ στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, την Πέμπτη, 21/03/2019 στο Αποστολοπούλειο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Τρίπολης (Παπαναστασίου 25, 22100) στην Τρίπολη.

Μπορείτε να δείτε τις παρουσιάσεις της εκδήλωσης εδώ.

Παρουσίαση ενημερωτικής εκδήλωσης για τη νέα δράση του ΕΠ-ΥΜΕΠΕΡΑΑ «Ενεργειακή αναβάθμιση πανεπιστημίων» την Τρίτη 19 Μαρτίου 2019 στην Αθήνα

diagonismos

Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία η ενημερωτική εκδήλωση για τη νέα δράση του ΕΠ-ΥΜΕΠΕΡΑΑ «Ενεργειακή αναβάθμιση πανεπιστημίων» η οποία πραγματοποιήθηκε την Τρίτη, 19 Μαρτίου 2019 στην μεγάλη αίθουσα του Πολιτιστικού Κέντρου «Κωστής Παλαμάς», επί των οδών Ακαδημίας 48 και Σίνα στην Αθήνα.

Μπορείτε να δείτε την παρουσιάση της εκδήλωσης εδώ.  

Παρουσιάσεις ενημερωτικής εκδήλωσης δράσεων και έργων του ΕΠ-ΥΜΕΠΕΡΑΑ στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας

diagonismos

Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία η εκδήλωση για τις δράσεις και τα έργα του ΕΠ ΥΜΕΠΕΡΑΑ στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, την Τετάρτη, 20/03/2019 στο ξενοδοχείο ASTIR (Αγίου Ανδρέου 16, 26221) στην Πάτρα.

Μπορείτε να δείτε τις παρουσιάσεις της εκδήλωσης εδώ.

Οριστικός Πίνακας Κατάταξης Αξιολογημένων Προτάσεων στην Πρόσκληση 14.31.34.1 (ΟΠΣ 1469)

 

diagonismos

Μπορείτε να βρείτε τον Οριστικό Πίνακα Κατάταξης Αξιολογημένων Προτάσεων στην Πρόσκληση με κωδικό 14.31.34.1 και τίτλο «Αναβάθμιση δικτύων ύδρευσης και περιορισμός διαρροών» (ΟΠΣ 1469) εδώ

Διαχείριση του Προγράμματος

anaptyxi1 diaygeia

epep logo  epperaa logo logo sas

 epep logo

Συχνές ερωτήσεις  |  Χρήσιμα αρχεία  |  Χρήσιμοι Σύνδεσμοι  |  Xάρτης διαδικτυακού τόπου  |  Όροι χρήσης  |  Προσβασιμότητα  logo w3c home nb